Det här säljer bäst på auktionssajterna nu i vår

Vill du passa på att förstärka hushållskassan inför sommaren, utan att behöva ta smslån eller nalla av en eventuell buffert kan du med fördel vårdstäda garderober, förråd och garage. Med stor sannolikhet har du många saker du inte använder, och genom att sälja dessa kan du få in ett antal tusenlappar.

I en av undersökningsföretaget YouGov nyligen genomförd undersökning visar det sig att många svenskar har betydande värden liggande på olika platser hemma. Många har till och med mängder av oanvända kläder, verktyg, leksaker, med mera, som bara samlar damm. Är du en av dem? Istället för att dra på dig de risker som är förenade med att låna, varför inte vittja dina utrymmen hemma och försöka sälja det du inte använder?

Full kommers för köp och sälj under våren

Det finns två perioder per år då det är extra tryck på auktionssajterna. Det handlar om mars-april och september-oktober. Anledningen är naturligtvis de tydliga säsongerna i vårt avlånga land. Nu under tidig vår ser många ett behov av att dels bli av med saker som hör den kallare säsongen till, dels köpa saker som behövs inför vår, sommar och höst. ”Säsongstänket” är särskilt tydligt i hushåll med barn, som ju kan spara större summor på att köpa begagnat och sälja de kläder och leksaker samt den sportutrustning som barnen har vuxit ur, blivit för gamla för eller tröttnat på.

Märkeskläder har ett högt andrahandsvärde

De kategorier som är hetast under våren är Hem & Hushåll och Leksaker & Barnartiklar. I förstnämnda inkluderas till exempel idrottsutrustning och prylar för trädgården. Slalomskidor, skridskor, overaller, verktyg för trädgårdsskötsel och liknande är saker som det är mycket fokus på hos auktionssajterna just nu. Bland leksaker och barnartiklar märks allt från springcyklar och barnvagnar till vinterskor och jackor. Bra att känna till är att köparna normalt föredrar kända märkesprodukter. Till exempel är intresset för barnkläder från H&M svalt medan det är betydligt större för artiklar från märken som Polarn & Pyret och Me & I.

Källa: Tradera


Våra bästa lån

Långivare Lånebelopp
Ferratum 1 000 - 45 000 kr
Credway 1 000 - 30 000 kr
FlexLimit 3 000 - 20 000 kr
Frogtail 5 000 - 40 000 kr
Meddelandelån 2 000 - 30 000 kr