Nya långivare

nya lån utan uc

Efterfrågan på lån verkar vara ständigt ökande. Att priset för att låna, det vill säga räntan, är historiskt låg för många låntyper är en anledning. En annan anledning är att det numera är möjligt att låna mycket små belopp via smslån.

Det startar upp nya långivare varje månad och främst är det inom kategorin långivare inom privatlån, kreditkonton och smslån som tillväxten är som störst. Bara under de tolv månaderna från juli 2015 till och med juni 2016 blev 24 nya snabblåneföretag beviljade tillstånd från Finansinspektionen. Många av dessa nya långivare erbjuder lån utan uc av den enkla anledningen att detta i hög grad efterfrågas av konsumenterna.


Fördelar med nya lån

Att antalet långivare är så många, och att antalet hela tiden växer, innebär automatiskt att det ställs höga krav på nya aktörer för att de ska kunna stå ut i konkurrensen. Förutom att det innebär att nya långivare måste vässa sina produkter på alla sätt och vis, så finns också skäl för nykomlingarna att ta fram mer vässade låneerbjudanden. Sammantaget innebär konkurrensen att nya låneerbjudanden många gånger är betydligt mer förmånliga än befintliga som har funnits ett bra tag.

Några exempel på fördelar med nya lån är:

  • Erbjudanden om räntefria lån för nya kunder
  • Amorterings- och/eller räntefria månader
  • Bara ränta i stället för bara avgift eller en kombination (gäller smslån)
  • Lån utan uc
  • Mer flexibel återbetalning
  • Mer fokus på kundtjänst och smidiga digitala funktioner

Om du inte får lån hos andra långivare

Nya långivare kan vara alternativ för dig som av olika anledningar har svårt att få lån hos befintliga aktörer. Det kan handla om att du har misskött dina plikter som återbetalningsskyldig tidigare eller att du har en så pass dålig ekonomi att majoriteten av långivarna inte kan godkänna dig som låntagare.

För varje ny långivare som etablerar sig ökar bredden i erbjudandena som helhet. Det kan då bli lättare för dig som till exempel har många betalningsanmärkningar och/eller har en mycket låg inkomst att få låna. Att många av de nya aktörerna inom särskilt snabblån och mindre privatlån låter dig låna utan uc kan vara en stor fördel i sammanhanget.

Notera! Om du på grund av din dåliga ekonomi och/eller tidigare problem måste leta mycket noggrant efter en långivare som kan bevilja dig lån, är du förmodligen i en utsatt position. Vi ber dig då noga tänka igenom om du verkligen måste låna. Kan du avstå är det alltid det bästa alternativet eftersom det finns risker med lån. Fundera också kring hur stort lån du ska ansöka om. Ju lägre belopp, desto bättre.


Så här hittar du nya lån

Det är inte så svårt att hitta nya erbjudanden inom till exempel smslån. Den här webbplatsen du besöker just nu är till exempel en bra källa till information. Du kan också göra sökningar på Google samt kika in på de lånforum som finns. Se till att du samlar på dig så mycket information du kan och jämför gärna en ny aktör på marknaden med de befintliga för att se om det finns några skillnader och i så fall vari de ligger. Att jämföra lån är alltid en god idé, men det gäller kanske särskilt för nya lån utan uc. Du behöver dock inte oroa dig för att nya aktörer ska hålla en sämre standard. När det gäller trygg och säker utlåning är nya aktörer skyldiga att upprätthålla högsta standard.


Våra bästa lån

Långivare Lånebelopp
Ferratum 1 000 - 45 000 kr
Credway 1 000 - 30 000 kr
FlexLimit 3 000 - 20 000 kr
Frogtail 5 000 - 40 000 kr
Meddelandelån 2 000 - 30 000 kr