Helglån

lån utan uc på helger - mer om helglån

En större del av långivare för snabblån, smslån och privatlån på mindre belopp kan idag erbjuda sina kunder att skicka in ansökan och få den beviljad inte bara på vardagar utan även på kvällar och helger. Öppettiderna blir allt mer generösa och det är inte bara en fördel när det gäller själva servicen. Det ger nämligen också möjlighet att få pengar direkt på kontot via lån även på mer obekväma tider. Förutsättningen för att du ska kunna få direktutbetalning är att långivaren har konto i samma bank som du. På den här sidan kan du läsa mer om hur du gör för att låna utan uc på helger.

Jämför långivare här på Lånautanuc.nu

Syftet med den här sajten är att göra det enkelt att välja det för dig bästa möjliga lånet utan uc. Har du behov av att låna exempelvis en lördag eller en sen vardagskväll kan du använda våra jämförelser för att enkelt hitta rätt.


Ansök om lån på helger

Varje handläggning av varje enskilt lån sker alltid i tre tydliga moment. Efter att du har skickat in din ansökan kommer långivaren att handlägga lånet enligt följande moment:
1. Kreditupplysning alternativt kompletterande information (om du är återkommande låntagare) inhämtas från kreditupplysningsföretag
2. Kreditkontroll görs för att se om din ansökan kan godkännas
3. Utbetalning sker.

Steg ett och två kan ske mer eller mindre automatiskt. Många av långivarna har system som automatiskt hämtar kreditinformation i form av ”scoring” och jämför uppgifterna med färdiga kreditmallar. Det är genom denna automatiska process som många långivare kan ge preliminära besked ”direkt på skärmen”, som det så populärt heter. Det krävs emellertid alltid en sista manuell kontroll innan ett lån slutligt kan beviljas. Dessutom kan utbetalning inte ske automatiskt. Detta betyder att det måste finnas kundtjänstpersonal på plats för att du ska kunna få pengar direkt.

Det första att undersöka/jämföra om du vill ansöka om lån på helger är alltså vid vilka tider kundtjänst har öppet.


Direktöverföring inom samma bank

Inom bankvärlden gäller att överföringar mellan banker alltid tar lite extra tid. Det beror, oavsett vilka andra skäl bankerna än framför, på att den överförande banken önskar tjäna några ören i ränta på det belopp som ska överföras. Överföringar inom en och samma bank kan emellertid ske mer eller mindre momentant. Om du har både ett lönekonto och ett så kallat kapitalkonto i samma bank, och brukar göra överföringar mellan dem, har du säkert märkt att processen går på ett ögonblick.

Av detta följer att direktöverföringar av utbetalningar av lån kan ske ögonblickligen i det fall du har konto i samma bank som långivaren. Har långivaren till exempel ett utbetalningskonto i Handelsbanken krävs att du också har Handelsbanken för att kunna få direktutbetalning på helger. Handelsbanken är för övrigt en mycket populär bank hos framför allt långivare inom smslån. Med konto i Nordea har du också goda möjligheter att få pengar snabbt. Swedbank, Danske Bank och SEB är mer ovanliga val hos långivarna. En del aktörer har emellertid konton i flera banker.

Skulle du ha ett konto i exempelvis SEB och långivaren har konto i Nordea kan direktöverföring till ditt konto inte ske, vare sig det gäller en vardag eller på helgen. I detta fall får du vänta en bankdag på utbetalningen, även om du skickar in din ansökan och den beviljas på helgen. Pengarna för en låneansökan som beviljas en lördag betalas alltså ut på måndagen.

Det andra att titta på för helglån är alltså vilken eller vilka banker långivarna samarbetar med.