Sms lån

sms lån utan uc direkt på nätet

Sms lån är en lånetyp som är lämplig för dig som behöver låna en mindre summa pengar, och som behöver pengarna snabbt. Ansökningsprocessen är snabbt avklarad och det behöver faktiskt inte ta mer än några timmar att få pengarna utbetalda om ansökan blir beviljad. Den korta tiden från ansökan till utbetalning har gett upphov till synonymen snabblån.

För denna lånetyp är det standard att du ansöker direkt på nätet. Det är också vanligt att du kan ansöka om sms lån utan uc, det vill säga att du inte behöver få en kreditfråga registrerad hos kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen.


Små belopp – korta betalningstider

Karakteristiskt för sms lån är att lånebeloppen är blygsamma och att pengarna ska betalas tillbaka inom en mycket kort tidsrymd. Ett annat karaktärsdrag som brukar nämnas är de höga kostnaderna. Det är dock en sanning med modifikation. Ett sms lån behöver inte vara särskilt dyrt, särskilt inte om man utgår från hur den tjänst som lånet faktiskt är fungerar. Det finns idag också exempel på räntefria lån för vilka du inte betalar någonting (om du betalar tillbaka i tid!).

Även om det normalt är små belopp som avses kan de maximala lånebeloppen variera i hög grad. Vissa långivare erbjuder lån på upp till 5000 kr medan andra kan låna ut upp till 40 000 kr. Snittbeloppet 2015 var ungefär 4500 kr. Här på sajten Lånautanuc.nu hittar du ett brett spann av nya långivare så att du snabbt kan se vilka som erbjuder belopp i den storleksordning du är ute efter.

Besök www.smslån.nu om du vill se alla långivare av smslån som finns i Sverige.

Korta men flexibla betalningstider

Återbetalningstiden har traditionellt sett varit 30 dagar, men det är en standard som är i högsta grad uppluckrad idag. När du ansöker om sms lån kan du många gånger välja själv hur lång din återbetalningstid ska vara. Ju större belopp, desto större flexibilitet har du givetvis. Kom ihåg att ju snabbare du betalar tillbaka, desto lägre blir lånekostnaderna totalt sett.


Ansök direkt på nätet

För att ansöka går du in på valfri långivares webbplats och följer de instruktioner som finns presenterade. Normalt är det en smal sak att fylla i ansökningsformuläret, detta i tydliga steg, och du kan hos de flesta aktörer signera din ansökan digitalt med BankID. Bra att undersöka innan du skickar in ansökan är vilket kreditupplysningsföretag som långivaren inhämtar kreditinformation från. Vill du inte ha en ytterligare kreditfråga hos Upplysningscentralen ska du välja en långivare med sms lån direkt utan uc. Det är idag en majoritet av långivarna som anlitar alternativ till UC.

Kreditupplysningen är obligatorisk eftersom långivaren måste få in tillräckligt med data för att göra en ordentlig kreditkontroll. Blir du godkänd får du svar direkt och kan emotse en skyndsam utbetalning. Under rätt förutsättningar kan du ha dina pengar på kontot inom en timme, även på helger.


Tänk på detta innan du ansöker

Sms lån är vanligtvis mycket kortfristiga och det är mycket viktigt att du säkrar att du kan betala tillbaka i tid. En del kostnader tillkommer relativt snart efter förfallodatum och det behöver inte dröja länge innan både inkasso och Kronofogden kopplas in. Fundera kring hur ditt behov av att låna ser ut. Är det verkligen akut? Om så är fallet, kan du klara dig med ett lite mindre lån än du först tänkte dig? Kommer du att ha pengar på lönekontot att betala med vid förfallodatum?

Du ska åtminstone göra en snabb överslagsbudget innan du skickar in din låneansökan. Upptäcker du att budgeten inte kan klara av återbetalningen bör du in i det längsta avstå från att låna. Du ska aldrig riskera att inte kunna betala och därigenom riskera att få en skuld hos Kronofogden med den betalningsanmärkning som följer.