GIG Jobb

På arbetsmarknaden så blåser vinden åt ett nytt håll. Det är spännande och rätt i tiden och allt fler hakar på denna nya trend. Vi pratar om Gig företag och Gig jobb och det är perfekt för den som älskar sin frihet och vill välja och vraka bland dom erbjudanden som finns. Många tycker det är skönt med ett fast jobb och vill ha tryggheten som det ger. Men vi är alla olika och tur är väl det. Det kan gynna företagen också, som kanske i kortare perioder behöver flera anställda för att lösa en situation. Bemanningsföretag och Uber är exempel på gig företag.

Fördelen för företag att kunna hitta precis rätt person för ett gig är viktigt och fler och fler företag behöver just detta med flexibilitet. Gig jobben är här för att stanna, hela 20% av oss Svenskar är gig’are och det lär nog bli mer i framtiden. Att få ett jobb via en app, Gigstr till exempel, är enkelt och det startar med att fylla i information om dig själv. Det som är viktigt att poängtera är dina positiva sidor. Att visa att man är en person att lita på stärker också din cv och är viktigt när du ska sälja in dig själv. Det är också viktigt att man faktiskt genomför dom uppdrag man tar på sig.

Med internet idag så finns det ofta en lösning på allt. Du kan också hitta jobb via Facebook och ofta är det just gig-jobb som läggs ut där.